У перекладі з італійського «prosciutto» означає не що інше, як «окіст». Саме назва продукту визначає ту частину свинячої туші, з якої робиться головний італійський делікатес – прошутто. Але далеко не з кожної домашньої або фермерської свині можна отримати висококласну в'ялену задню ногу або паровареный зріз з стегна.
Тварин для цього вирощують в спеціальних умовах, годуючи – десь кукурудзою і фруктами, а де-то сироваткою, отриманої в процесі приготування пармезану. Готовий продукт вживають самостійно або як додаток до різних страв. Прошутто не вимагає додаткової термічної обробки, а тонко нарізані делікатесні скибочки можуть чудово поєднуються навіть з динею і інжиром.
Якісно приготовлена шинка в своїм тонким смаком і ароматом чудово комбінує як з овочами, так і з фруктами. Прошутто з динею – особливе поєднання солоного і солодкого, яке не залишить байдужим жодного гурмана. Ідеально гармонує з в'яленим м'ясом свіжий інжир. Якщо з'єднати прошутто, козій і місцевий хліб (чіабатта), то в результаті вийде чудовий і ситний сніданок.
М'ясний делікатес можна доповнити оливками, горіхами, сиром пармезаном, приправивши невеликою кількістю оливкової олії або меду. Також італійці вважають за краще загорнути в скибочки шинки хрусткі хлібні палички.
Наприклад, салат з прошутто і руколлою стане корисним і смачним блюдом для тих, хто піклується про фігуру. Любителям традиційної італійської кухні доведеться за смаком піца прошутто фунг, яка складається з моцарелли, помідорів, грибів і шинки, а також пікантна паста з прошутто і сиром.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Італія |
Вид продукції | Свинина |
Тип | В'ялене |
Тип м'яса | Свинина |
- Ціна: 590 ₴/кг